DBVVS logo

Oliefyr

Danmarks bedste priser på oliefyr/oliekedler

Køb et moderne og effektivt Baxi Gavina Eco Plus oliefyr hos DBVVS. Alle modeller er godkendt til opsætning i Danmark og opfylder alle EU-krav.

Oliefyr med moderne teknologi har en høj virkningsgrad og udnytter olien effektivt. Det giver store besparelser og er et sikkert valg, hvis du vil etablere et nyt olieanlæg eller allerede har en ældre kedel som skal udskiftes. Det er en lav investering som hurtigt tjener sig selv hjem.

Ring på 4087 2222 eller skriv til [email protected] for helt uforpligtende professionel vejledning om oliefyr.

Spar penge med et moderne oliefyr

Hvis du, som mange andre i Danmark, har et gammelt oliefyr, giver det god økonomisk mening at skifte til en nyere model. Mange gamle fyr har en virkningsgrad på 70% eller under, modsat de nye Baxi Gavina oliefyr på 96%.

Hvis du f.eks. fyrer for 20.000 kr. om året med et gammelt oliefyr, vil Gavina med sin nyere teknologi levere samme varme for kun ca. 14.600 kr., altså en besparelse på 5.400 kr. eller 27% sparet allerede første år. Med disse tal som eksempel vil en investering i et Baxi Gavina oliefyr tjene sig selv hjem på 3-4 år.

Kondenserende eller ikke-kondenserende oliefyr

De to typer oliefyr, kondenserende og ikke-kondenserende oliefyr, har en række forskelle som er værd at overveje inden man køber.

Kondenserende oliekedler har typisk en højere virkningsgrad, men hvor det før i tiden var 15-20% højere end ikke-kondenserende oliefyr, så er der i dag sket så mange forbedringer at forspringet er på under 5%. Til gengæld så kan et kondenserende oliefyr ikke tilsluttes en standard skorsten, de kræver en rustfri stålskorsten med vandafløb. Den dyre skorsten hæver udgifterne til et komplet kondenserende olieanlæg markant. Man kan ca. regne med at skulle betale dobbelt så meget for et nyt kondenserende oliefyr, i forhold til hvis man valgte det ikke-kondenserende alternativ. I få tilfælde, som f.eks. ved en meget høj og kold skorsten, kan det dog være nødvendigt at indsætte en stålforing i skorstenen for at undgå løbesod.

Hos DBVVS har vi derfor valgt kun at føre ikke-kondenserende oliefyr. Det gør vi fordi det er under halv pris i forhold til de kondenserende modeller, uden at virkningsgraden er væsentligt lavere. Det giver særligt mening for dem der allerede har et ældre oliefyr og gerne vil skifte til noget mere effektivt, da man bare skrotter det game anlæg og sætter det nye til uden store problemer. Der er store besparelser at hente på olieforbruget og det nye olieanlæg vil hurtigt have tjent sig selv hjem.

Hvem må opsætte/udskifte oliefyr

I 2012 blev det besluttet, af den daværende regering, at oliefyr skulle udfases. Det betyder at husstande med mulighed for at etablere andre varmekilder, som f.eks. fjernvarme eller naturgas, ikke må installere et oliefyr. Alle alternativer skal være undersøgt og udelukket, før en ny installation af oliefyr kan godkendes.

Helt konkret så betyder det at oliefyr mest er relevant for huse på landet, der ikke har adgang til fjernvarme, m.m., eller husstande der allerede har en eksisterende installation af oliefyr. Olie er et fossilt brændstof og det er statens plan at Danmark skal drives udelukkende af vedvarende energi i 2050 og fremover.

Men har du allerede et gammelt oliefyr med lav virkningsgrad, eller har du ikke mulighed for at blive tilsluttet naturgas, fjernvarme eller andet, så giver det stadig mening at overveje om der kan spares penge ved at købe et moderne oliefyr til ny installation eller udskiftning af det gamle. Det er en lav investering som tjener sig selv hjem på få år.

Alt i moderne Baxi oliefyr

Et Baxi oliefyr kan både producere varmt vand til brugsvand og til centralvarmeanlægget. Samtlige modeller kommer komplet med oliebrænder, lavenergi pumpe og trykekspansion. Både store og små husstande kan få glæde af vores støjsvage og driftssikre oliefyr fra Baxi, som er små, men fulde af kraft. Oliefyret er en varmekilde, som du kan få glæde af mange år ud i fremtiden. Se nærmere på vores brede udvalg, der byder på forskellige størrelser, specifikationer og priser. Vil du have dit nye Baxi oliefyr installeret af vores faguddannede montører? Hos DBVVS tilbyder vi selvfølgelig prisvenlig og professionel montering, så du sikrer dig, at dit fyr bliver opsat korrekt.

Energimærke