DBVVS logo

Pillefyr fra Langå - et moderne træpillefyr

Vi har udviklet et effektivt pillefyr der er billigt, enkelt at betjene og meget nemt at rengøre 
 

Træpillefyret er designet så det kan stilles helt op ad væggen. Der er ikke rør eller aftræk på bagsiden.

Alle vores pillefyr har en høj virkningsgrad på mindst 91 %. Du kan spare over 50 % på din varmeregning ved fyring med træpiller, i forhold til olie eller naturgas. Vi tilbyder også professionel montering.

Mareli pillefyr
Langå pillefyr
Tilbehør Langå pillefyr
Reservedele
Røgrør
Stålskorsten 150mm

Langå pillefyr består af:

  • En meget effektiv kedel
  • Brænder
  • Snegl til fremføring og dosering af piller

Langå pillefyr er naturligvis testet og godkendt efter EN303-5 klasse 5. og leveres med prøvningsattest til skorstensfejeren. Alle Langå træpillefyr har energimærket A+++.

Hvordan fungerer et træpillefyr?

Et pillefyr består af tre dele: et pillemagasin, en kedel og en brænder.

Træpillerne fyldes i magasinet, derfra føres træpillerne automatisk over i brænderen i takt med forbrændingen. Overførslen af træpiller sker med en snegl. En indbygget blæser sørger for luft til forbrændingen. Det anbefales at bruge 6 mm piller.

Det kræver cirka fem tons træpiller at opvarme et standard parcelhus, per år. Der er ikke afgift på træpiller, hvilket gør det til en billig form for opvarmning. Det tager cirka en uge at tømme magasinet til fyret, hvorefter der skal fyldes træpiller i på ny.

Ingen årlige service- eller teknikerbesøg

Der er mange træpillefyr på det danske marked hvor det anbefales at få et årligt servicebesøg af en tekniker. Det kan være af forskellige grunde, bl.a. at fyret skal tages fra for at blive renset og serviceret korrekt, eller fordi det løbende skal justeres for at køre optimalt. Det er en markant ekstra udgift som vi med Langå pillefyr bevidst har valgt at undgå.

Alt vedligeholdelse kan klares af kunden selv og vi har aldrig haft behov for at sende en tekniker ud til et af vores fyr. Alting kan klares selv eller med vores hjælp. Det er mange penge sparet i længden.

Som noget helt unikt er vi også det eneste pillefyr på markedet hvor brændehovedet rengør sig selv automatisk og derved holdes helt fri for slagger. Andre modeller, som f.eks. Blackstar, Woody, RTB og Scotte, har en kompressor i fyrrummet for at det bliver holdt rent. Ofte er denne kompressor et tilkøb og uden den skal man manuelt rense brændehovedet selv ca. en gang om ugen. Langå pillefyr er derimod designet med denne funktion indbygget, for at spare både penge og besvær.

Rengøring og vedligeholdese af Langå pillefyr:

Vi har udviklet alle vores pillefyr så de kræver minimal vedligeholdelse.

  • Brændehovedet rengør sig selv og holdes derfor helt fri for slagger.
  • Der er ingen kedelrør med retrader der kan stoppe til eller sætte sig fast.
  • Luk de to store låger op og støvsug den aske du kan se, så er fyret gjort rent.
  • Driftsikkerheden er meget høj, selv hvis rengøringen bliver sprunget over i et par uger

Hør nærmere om træpillefyr:

Kontakt os gerne for gratis og professionel rådgivning om pillefyr:

Energimærke