Solvarme
Find alt i solvarmeanlæg og solvarme komponenter, til Danmarks bedste priser, her hos DBVVS.
Solvarme er en effektiv og miljøvenlig varmekilde, som kan give rigtig god økonomisk mening for mange husstande. Hvis du vil sænke dine udgifter til varmt vand, så er en moderne solvarmeinstallation bestemt værd at overveje, da investering kan tjene sig selv hjem på få år.
Vi er klar med hjælp og rådgivning om alt inden for solvarme og solvarmeanlæg, ring på 4087 2222 alle hverdage 8-16, eller skriv til [email protected], så hjælper vi dig godt i gang.
Solvarme generelt
Et solvarmeanlæg udnytter solens energi til at lave varmt brugsvand og radiatorvarme. Det er ideelt til dem som gerne vil sænke varmeregningen og samtidig gøre noget godt for miljøet, da solvarme er vedvarende energi og 100% CO2-neutralt.
Solvarmeanlæg virker ved at solen skinner på solfangeren og opvarmer frostvæsken i rørene, inde i panelet. Den opvarmede frostvæske bliver cirkuleret rundt i anlægget og igennem en spiral i varmtvandsbeholderen, hvor det så afgiver sin varme.
Solvarme skal ses som et supplement til en nuværende varmeløsning i boligen. Det er afhængigt af solen og kan ikke dække hele husets behov for varme, i de kolde måneder. Det kan dog sænke udgifterne til opvarmning markant, hvis husstandens varmekilde til opvarmning af vand er dyr, som f.eks. elvarme, olie eller gas.
Hvorfor vælge solvarme/solvarmeanlæg
Der kan være mange grunde til at du bør overveje et solvarmeanlæg, som f.eks.:
Sænkning af varmeregning – Hvis din nuværende varmekilde er dyr, som f.eks. elvarme eller olie/gas, så kan et solvarmeanlæg supplere med varme og derved mindske brugen af den dyre varmekilde. Det kan sænke varmeregningen med flere tusind kroner om året. Et solvarmeanlæg har typisk tjent sig selv hjem på 10 år og kan holde 20-30 år med minimal vedligeholdelse. Der er altså tale om en solid langsigtet investering der giver rigtig god økonomisk mening.
Supplement til varmekilde – Rækker din nuværende løsning ikke helt til jeres behov, så kan det være meget dyrt f.eks. at opgradere til et fyr med højere ydelse. Her kan solvarme komme ind i billedet som et supplement, så I kan beholde den nuværende varmekilde. Et solvarmeanlæg er desuden enkelt at opgradere, så skulle det blive nødvendigt kan der altid installeres flere paneler uden store udgifter.
Energioptimering – Hvis du vil energioptimere dit hus, er et solvarmeanlæg en rigtig god investering. Det kan typisk tjene sig selv hjem på 10 år og har en holdbarhed på 20-30 år med minimal vedligeholdelse. Du kan muligvis også forbedre din boligs energimærkning, ved at opsætte solvarmeanlæg, hvilket vil øge boligens værdi.
Miljøvenlighed - Solvarme er 100% ren og CO2-neutral opvarmning. Klima fylder meget nu til dags og vedvarende energi er en af måderne hvorpå vi kan gøre noget godt for miljøet, også uden at det skal være dyrere end f.eks. opvarmning fra fossile brændstoffer. Et solvarmeanlæg er sundt for klimaet og luften.
Hvad kræver et solvarmeanlæg
For at du kan få mest ud af et solvarmeanlæg, er der nogle enkelte forbehold til din bolig eller grund, der er værd at overveje.
Placering – Solpanelerne skal kunne placeres i sydlig retning for at fungere optimalt. Der skal ligeledes heller ikke være træer/buske som skygger for solen.
Hvis panelerne skal ligge på taget – Du skal først og fremmest sikre at taget kan holde til en eller flere solfangere. Vi anbefaler at du kontakter en fagmand som kan kontrollere konstruktionen og bæreevnen. Det er også nødvendigt at taget har en hældning på 30-60 grader, hvis panelerne skal monteres direkte på taget. Ved fladt tag kan der tilkøbes stativer med den korrekte hældning.
Centralvarmeanlæg – Med solvarmeanlæg er det en god idé at du har vandbåret centralvarmeanlæg, således at overskudsvarmen kan anvendes i radiatorsystemet.
Godkendelse fra kommunen – Langt de fleste boliger kan opføre solvarmeanlæg, men du bør først kontakte kommunen for at blive godkendt, før du køber.
Montering af solvarmeanlæg
Det er vigtigt at et solvarmeanlæg bliver monteret korrekt. Både for at I kan udnytte anlægget optimalt, men også for at undgå skader på taget. Forkert montering kan medføre f.eks. utæthed i taget.
Mange kan godt selv montere et solvarmeanlæg, hvis de har tiden og gør-det-selv gåpåmodet til det. Vi anbefaler dog altid at man kontakter en fagmand, hvis man bare er den mindste smule usikker.
Vedligeholdelse og rengøring af solvarmeanlæg
Et solvarmeanlæg passer generelt sig selv, det er meget lidt som du selv skal gøre. Hvis solpanelerne ikke ligger fladt, så vil regn for det meste fjerne støv og den slags.
Det er en god idé at holde lidt øje med om anlægget virker som det skal. Du kan f.eks. se på om cirkulationspumpen kører som den skal om dagen, og ikke kører om natten. Hvis du har nem tilgang til panelerne, kan du også hurtigt inspicere dem for tydelige tegn på problemer, som misfarvning, revner, løse beslag, osv.
Hvor lang tid kan et solvarmeanlæg holde
Et moderne solvarmeanlæg har typisk en levetid på 20-30 år, men det kan forventes at nogle dele ikke holder helt så længe, som f.eks. cirkulationspumpen. Det er dog ikke værre end at mange selv kan udskifte en del hvis den er gået i stykker, uden store omkostninger eller besvær. Alternativt så kan en lokal VVS’er være behjælpelig med at købe den korrekte reservedel og montering.