DBVVS logo

Om radiatorer

Står man overfor at skulle købe en ny radiator er der flere faktorer der spiller ind:

Er det en udskiftning eller er det en nyinstallation.

Udskiftning af radiator

Ved udskiftning er det oftest det mest enkle at vælge en radiator i samme størrelse. Den nye radiator giver ofte meget mere varme end den gamle. For at modvirke dette kan man vælge en radiator der er lidt tyndere.

Mange af de gamle radiatorer har skæve mål så som en højde på 55cm eller 65cm. De Europæiske standard mål er 50cm og 60cm. Det kan kræve at man så ændrer lidt på rørføringen.

Nyinstallation af radiator

Ved nyinstallation af radiatorer er det vigtigt at man finder den radiator der passer bedst til den plads, hvor den skal sidde. Er det under et vindue, ser det bedst ud at den flugter med vindueskarmen i begge sider. Under og over radiatoren skal der minimum være 10cm. således at luften kan komme ind og ud af radiatoren ( konvektoren ).

Ydelsen på radiatoren, dvs. de m2 radiatoren skal opvarme, beregnes til sidst. Her på siden finder du en en søgemaskine der gør det nemt at vælge og finde din nye radiator.

Hvad er konvektion

Gamle radiatorer afgiver strålevarme fra overfladen af radiatoren. Vi ser det typisk ved de gamle støbejernsradiatorer, hvor overfladen er stor. Nye radiatorer fungerer efter et helt andet princip, nemlig konvektion. Konvektionen udnytter det faktum at luft stiger til vejrs når den opvarmes.

I en konvektionsradiator opvarmes luften mellem de riflede plader meget effektivt til forholdsvis høje temperaturer. Den høje temperatur som luften opnår, gør at den hurtigt stiger til vejrs. Radiatoren trækker ny kold luft ind forneden og sender god varm luft ud foroven. Da denne luftcirkulation er forholdsvis stor betyder det at luften i rummet begynder at cirkulere. Den varme luft stiger op under loftet og den kolde luft falder ned til gulvet og suges ind i radiatoren. Luften vil cirkulere rundt i hele rummet. På den måde opnår radiatoren at opvarme en større del af rummet. Den samme overflade afgiver betydelig større varmemængde.

PEKPAN

DBVVS har egen import fra en stor fabrik i Tyrkiet. De producerer en gedigen radiator som kaldes Thermokraft.

Radiatorerne har en meget høj kvalitet, flot lakering i RAL farven 9016 (helt hvid). Der er støvgitter foroven på radiatoren samt sidepaneler i begge sider. De er godkendte til 10 bars tryk d.v.s. de kan anvendes til fjernvarme.

Der ydes 10 års garanti mod gennemtæring.

Jeg har solgt rigtigt mange af disse radiatorer og har endnu ikke haft en eneste reklamation. Fabrikken producerer over 2 millioner radiatorer om året. Jeg kan sælge dem til Danmarks bedste priser, fordi omkostningerne holdes helt i bund. Egen import, lave administrations- og lageromkostninger, direkte salg til private. Jeg sælger i øvrigt også en gros til VVS installatører.

Find en radiator her.

Energimærke