DBVVS logo

Om pillefyr

Første gang jeg fattede interesse for et pillefyr var i 1998. Jeg var netop blevet færdig med renoveringen af et ældre stuehus på godt 200 m2. Tanken meldte sig fordi olien til oliefyret nærmest forsvandt fra dag til dag. Jeg måtte finde en billigere løsning.

Vi fyrede allerede meget i brændeovnen, så det var ikke den vej jeg kunne finde besparelser. På det tidspunkt var det kun stoker-modeller der var på markedet. De var store og fyldte meget. Jeg søgte efter noget mindre og billigere, som med fordel kunne køre hele året. Jeg fandt nærmest ved et tilfælde et pillefyr i Sverige. TB Mini. Det var ikke på markedet i Danmark.

Opstart af TB-Mini i Danmark

Jeg tog til Sverige og købte 3 brændere. 2 af dem solgte jeg og det tredje monterede jeg på min egen kedel. Det fungerede perfekt og jeg fik reduceret min varmeregning med over 50%, også selvom vi øjeblikkeligt holdt op med at fyre i brændeovnen.

Jeg fik eneforhandling af TB-Mini pillefyret i Danmark. Det gik forrygende og jeg stiftede hurtigt firmaet Biovarme.dk ApS. Siden 1998 er der solgt mere end 3.000 TB-Mini pillefyr i Danmark. I 2007 solgte jeg Biovarme ApS til NRGI i Århus.

Langå pillefyr

I dag sælger jeg eklusivt Langå pillefyr som er udviklet af DBVVS og produceret i henholdsvis Italien og Ungarn.

Pillefyret har en meget høj virkningsgrad på over 91%. Røggastemperaturen ligger sjældent over 130 grader.

Ud over at sælge Langå pillefyr sælger jeg også reservedele til mit hjertebarn TB-Mini.

Energimærke